Ik kocht een elektrische fiets bij een fietsenwinkel in Hengelo

Je ziet ze tegenwoordig bijna overal: de elektrische fiets. Het beeld dat dit type fiets alleen maar voor oudjes is bestaat allang niet meer, want de fietsen zijn sportiever, modieuzer en praktischer dan ze ooit zijn geweest. Ook scholieren, boomers en studenten gaan graag naar hun plaats van bestemming met een elektrische fiets. In dit artikel vertel ik je graag wat over de redenen dan deze fiets ineens zo populair in en vertel ik je wat mij heeft gemotiveerd om mijn elektrische fiets bij een fietsenwinkel in Hengelo te kopen.

Design van de elektrische fietsen

De elektrische fiets kampte in zijn beginjaren met een image probleem. Zo was de fiets saai, voor luie mensen en ook nog eens spuuglelijk. Fabrikanten hebben hier echter slim op in weten te spelen door de e-bikes een stuk stoerder, kleurrijker en moderner te maken. Sommige elektrische fietsen zijn zelfs al bijna niet meer te herkennen als e-bike omdat de accu in het frame is verwerkt. De fietsen zijn ook een stuk praktischer geworden. Zo zijn ze:

  • Niet meer onbenullig zwaar
  • Tegenwoordig bijna allemaal voorzien van een middenmotor. Dit zorgt voor een betere balans
  • Voorzien van een handige walkassist. Hierdoor kun je de fiets zonder inspanning verplaatsen

Je gaat vaker en meer bewegen

Er zijn tig onderzoeken gedaan om mensen op de fiets naar hun werk te krijgen. Echter stapte elke forens voorheen liever in de auto. Met de elektrische fiets is deze luiheid tot een kantelpunt gekomen. Iedereen die een elektrische fiets koopt heeft aangegeven deze bijna altijd voor de auto te verkiezen en gaat er dan ook mee naar het werk. Bij afstanden tot 10km wordt in elk geval de elektrische fiets gebruikt om op de plaats van bestemming te komen. Er zijn echter wel een aantal uitzonderingen. De auto wordt wel gekozen als het te koud is, als ze geen zin hebben om te fietsen of wanneer het regent.

Mijn eigen e-bike ervaring

Zelf heb ik een elektrische fiets gekocht omdat ik dagelijks met de bus naar school moest. De aansluiting was erg slecht en dan frustreerde mij. Ik pakte vaak de e-bike van mijn moeder en ging hiermee naar school. Tot mijn verbazing was ik een stuk sneller dan met de bus en scheelde het ook nog eens veel geld. Ik wist het zeker: ik moet ook een e-bike kopen. Ik ging naar een fietsenwinkel in Hengelo en kocht me daar een mooie Giant. Ik heb op internet gelezen dat je deze fietsen ook nog kon laten opvoeren met een speciale chip. Dit heb ik dan ook gedaan en hierdoor was ik nog sneller op de plaats van bestemming. Sinds ik mijn elektrische fiets heb rijd ik bijna nooit meer!  

Extra beweging

De extra beweging die je krijgt van het elektrisch fietsen is ook nog eens heel erg gezond. Veel gewichtsconsulenten vertellen altijd over de voordelen die de extra beweging met zich meebrengt. Ik kampte zelf vroeger ook vaak met overgewicht en besloot hierdoor een voedingsdeskundige in Enschede te bezoeken. Deze vertelde mij dat niet alleen het balanceren van de voeding belangrijk is, maar ook de lichaamsbeweging.