shimano steps

Fietsen op Terschelling

Ieder jaar ga ik met vrienden een weekje naar Terschelling. We kennen elkaar al een hele lange periode zeker 20 jaar. Zo hebben we elkaar leren kennen op Terschelling waar wij 20 jaar geleden werkte met z’n alle op een camping op. We hebben door de jaren heen ook een vaste volgorde gekregen. Als we aankomen huren we meteen fietsen, want wij fietsen overal naar toe op Terschelling.

Op de camping

Jarenlang hebben wij op de camping gestaan waar wij vroeger in ons tienerjaren werkten. Nu we iets ouder zijn doen we dat niet altijd. We vinden kamperen erg leuk om te doen maar soms willen we ook graag in een hotel of huren we een huisje. We kijken altijd waar terecht kunnen met onze groep. Want we zijn ieder jaar toch wel met een groep van ongeveer 10 á 15 man. Het is totaal geen verplichting om ieder jaar mee te gaan want we hebben allemaal een druk leven en soms komt het niet uit. Belangrijk is dat het leuk moet blijven. De afgelopen jaren is er best wel wat veranderd op Terschelling qua fiets-trend. Want vroeger wilde iedereen een tandem en nu wil iedereen een elektrische fiets ook wel de e-bike genoemd. Nou en dat heeft wel wat veranderd want we zoeken nu echt met gemak van het de ene kan van het eiland naar de andere kant. Het is heerlijk fietsen op Terschelling er zijn goede fietspaden waardoor alles goed te bereiken is. Vroeger was het belangrijk waar de locatie van ons huisje of hotelletje was maar nu met de e-bike maakt dat niet meer uit.

Speedy Gonzales

Onze e-bike had een Shimano Steps motor dat houdt in dat de fiets een middenmotor heeft. De fietsenverhuurder vertelde ons dat de fiets makkelijk te hanteren was, omdat het gewicht laag in het frame ligt en dat is handig bij de dagelijkse fietstochten. De Shimano Steps is ook ideaal voor langere afstanden. Die heb je niet echt op Terschelling maar al met al kan je toch flinke tochten maken de gehele dag dus dat was erg fijn. Ook een voordeel was dat de accu voor een lange periode mee ging dus we hoefde ons tijdens de tochten geen zorgen te maken over oplaadpunten. Super leuk om te zien dat er dingen veranderen door de jaren heen. Daardoor blijven onze vakanties naar Terschelling altijd weer iets super leuks. We hopen dit nog jaren te kunnen doen!