elektrische fiets

Elektrische fiets

Je hebt weleens van de elektrische fiets gehoord, maar wat is het eigenlijk precies? Een elektrische fiets, ook wel een E-bike genoemd, is een door een elektromotor aangedreven vervoersmiddel. De motor geeft je tijdens het fietsen wat extra kracht, zodat je minder kracht hoeft te zetten. Vooral tijdens lange fietsafstanden, met tegenwind en bergopwaarts is dit erg fijn. Hierdoor raak je minder snel vermoeid en blijf je in beweging. Een standaard fiets zien we vaak voorbijkomen in het verkeer. Een E-bike is vooral handig in het drukke verkeer en is ook goedkoper dan een auto. Hiermee kun je een langere afstand meerijden.

De plaatsing van de motor bepaalt gedeeltelijk ook de rijcomfort van de fiets. Er zijn 3 plaatsen op de fiets waar de motor kan zitten. De motor kan geplaatst worden in de voorwiel. Omdat de motor in het voorwiel zit, wordt je als het ware voortgetrokken. Het gewicht zit in het voorwiel waardoor de fiets goed in balans is. Ook kan de motor zitten in de achterwiel. Omdat de motor in het achterwiel zit, krijg je tijdens het fietsen extra ondersteuning. Veel mensen vinden dit de meest comfortabele ondersteuning omdat hun gewicht op het wiel rust. Als de motor zit in het midden van het frame dan geeft dit een heel krachtige ondersteuning.

Zo een fiets wordt gebruikt door zowel jongeren als volwassenen. Het is handig als je een eindje wilt fietsen of even snel boodschappen wilt halen. Elektrische fietsen worden ook gebruikt door eigenaren van boten en campers. Ook deze reizigers willen vaak een stukje fietsen. De fiets is daarom ook geschikt om mee te nemen op de camping. De elektrische fiets wordt dus vaak gebruikt door mensen die lange afstanden willen fietsen, maar minder kracht willen zetten om te trappen. Een elektrische fiets kun je gewoon kopen in speciale fietszaken, maar je kunt ook een elektrische fiets bestellen online.

Voordelen elektrische fiets

Als je de elektrische fiets met een standaard fiets vergelijkt, ontdek je verschillende voordelen. Hieronder volgen er een paar:

Goed voor lange afstanden: de elektrische fiets heeft grote voordelen ten opzichte van de standaard fiets. Als het op lange afstanden neerkomt kun je beter voor een elektrische fiets kiezem. Het is makkelijker en je komt er sneller aan. Ook heeft een elektrische fiets enkele versnellingen

Goed tijdens slecht weer: de elektrische fiets is ook te gebruiken met slecht weer. Door de trapondersteuning heb je veel minder last van tegenwind. Op die manier kom je niet heel moe aan op je plaats van bestemming.