fietsvakantie Duitsland

Fietsvakantie Duitsland: naturen bij de buren

Fietsvakantie Duitsland: wanneer je nu voor een sportieve vakantie kiest, een culturele ervaring, of gewoon heerlijk wilt ontspannen! Er zijn enorm veel tochten die je kunt afleggen in ons buurland Duitsland. Dankzij het zeer diverse landschap, dat wordt gevormd door bergen en dalen, heuvels en beekjes en gebieden met rijke historie, is er voor iedereen wel iets dat Duitsland bijzonder maakt. Bovendien kun je tussen al het fietsen door genieten van de heerlijke Duitse keuken en gastvrijheid. Bij elk pittoresk dorpje dat je tijdens het fietsen tegenkomt kun je natuurlijk gerust een biertje drinken en een hapje eten.

Duitsland fietsland

Een beter land om op fietsvakantie te gaan dan Duitsland kom je niet gauw tegen. Maar waar kun je eenvoudig een route uitstippelen? Een plek waar je eenvoudig de beste en leukste fietsvakanties Duitsland vindt is natuurlijk Google! Er zijn tal van websites waar je veel gave vakanties vindt. Wij vonden via Google bijvoorbeeld een zevendaagse fietsvakantie aan langs de meren. Je begint in München en rijdt door Beieren langs allerlei meertjes, terrasjes en al het schoon dat Duitsland te bieden heeft. Aan de voet van de Alpen geniet je tijdens deze fietsvakantie Duitsland van de natuur én van Duitse cultuur.

Lichte fietsvakantie Duitsland vanuit hotel

Een van de fietsvakanties Duitsland die we tegenkwamen tijdens het zoeken is een heerlijk relaxte fietstocht langs de Rijn. Je begint in Xanten, in het historische centrum met allerlei gezellige terrasjes. Op de fiets reis je langs de Rijn over dijkjes en goed aangelegde fietspaden naar het pittoreske plaatsje Grieth, het Middeleeuwse Kalkar en het bedevaartsoord Kevelaer. Deze fietsvakantie Duitsland is dus niet enkel sportief, maar is ook voor de cultuurliefhebber een geweldige ervaring. Je kunt overigens ook op een e-bike de tocht afleggen, dat is nog meer ontspannen!

Fietsvakantie Duitsland

Bijna alle fietsvakanties die je kunt boeken zijn ook beschikbaar om met de e-bike af te leggen. Voor mensen die graag langere stukken willen rijden en alles willen zien dat Duitsland te bieden heeft is een e-bike een ideale uitkomst. Het is overigens ook mogelijk om GPS-tracks mee te krijgen, zodat je altijd weet waar je heen moet. Haalt wellicht iets van het avontuur af, maar zo weet je tenminste zeker dat je niet verdwaalt! Zeker tijdens een mountainbikevakantie is het erg handig om een GPS-track mee te vragen, zodat je altijd weet waar je bent en waar je heen gaat. Tijdens een MTB-tocht door het land van meren en vulkanen is het bijvoorbeeld een echte uitkomst.